Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

Készpénzfelvét Magyarországon - ingyen

2014. december 06. - StanLee

Ha már itt vagy Németországban, bizonyára nagy meglepetésként ért, hogy a német bankok többnyire a saját bankautomatákból a készpénzfelvétet ingyen biztosítják. Ezekkel az ec kártyákkal a legtöbb esetben 5,9 eurót kell fizetni a külföldi készpénzfelvét esetén. De hogyan lehet megoldani, hogy Magyarországon is ingyen vehessünk fel készpénzt a német bankszámlánkról?

Ez a kérdés elsősorban azokat érintheti, akiknek valakije otthon maradt vagy sűrűn látogat haza és sok-sok magyar forintra van szüksége készpénzben, de természetesen nem akarja a magyar államra, NAV-ra, bankra kötni, hogy pénzt küld haza.

Számos megoldás létezik, hogy a magyar bankszámlára kerüljön a pénz, majd onnan egy magyar banknál vezetett bankkártyával fel lehet venni azt. De ki akarja, hogy az utaláskor egyszer az euró érkezésekor levonjanak egy meghatározott díjat, majd az euró Ft-ra váltásakor is megsápoljanak, majd a vásárláskor, vagy a készpénzfelvételkor is felszámolják a bankok a maguk kis jutalékát, nem beszélve a magyar állam adójáról.

A következő módszert alkalmazom, hogy a Németországban megkeresett pénz szinte láthatatlanul, de relatíve biztonságos módon kerüljön haza. A bankszámlaválasztáskor egy meghatározó kritérium volt a részemről, hogy a bank ingyen adjon egy olyan kártyát amivel csak külföldön, az EU-ban, nem euro-t használó tagállamban a készpénzfelvét ingyenes legyen. A Comdirect, mint direkt bank, minden egyes új kuncsaft részére ad egy ingyenes Visa electron feltölthető bankkártyát. A kártyát a bank webes felületén lehet a meglévő bankszámlánkról feltölteni, és az azon lévő keretig a pénz használható. A készpénzfelvét ingyen van külföldön bármelyik bank automatájából, a lényeg, hogy Visa logó legyen rajta. Az elszámolás a Comdirect saját középárfolyamán történik, ami a hivatalos középárfolyamtól csak minimális mértékben tér el (igazából a mindennapi használat során észrevehetetlen).

Éves szinten ha 1 m HUF az, amit így viszünk haza, csak a bankautomata használatából adódó 0,3%-os megtakarítás nagyasága 3000 HUF. Igaz nem sok, de ha hozzávesszük az euro fogadás költségét a forint számlán, akkor minden egyes alkalommal banktól függően legalább 4-5 eurót megtakarítunk. Továbbá nem kell fizetni a magyar bankkártyáért sem. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a vételi árfolyam, amiért a magyar bank átváltja az eurónkat, kb. 10 Ft/EUR veszteséget generál, akkor már igazán megéri a kártyát használni.

Ha tetszett a blogbejegyzés, ide kattintva nyithatsz Comdirect bankszámlát. (Ha a linket használod, egy kis ajándékot kapok a Comdirect-től, ami neked semmibe sem kerül.)

Én ezt a kártyát használom már közel egy éve, amikor otthon vagyok, és anyukámnak kell (kész)pénzt adnom. Sokkal jobb érzés mindenféle kötöttség nélkül a pénzt odaadni. Nem kell attól tartani, hogy a NAV, vagy bárki más látná, hogy pénzmozgás volt Magyarorszg felé. Természetesen a kártyát ott is lehet hagyni Magyarországon, és a hazaiak akkor vehetnek ki vele pénzt, amikor kedvük van. Ugye készpénzfelvételkor nem nézi senki, hogy az aláírás passzol-e. A lényeg, hogy a PIN kód rendben legyen.

A Raiffeisen Bank, az OTP Bank és az Unicredit autómatáiból ingyen tudtam eddig Magyarországon pénzt felvenni. Angliában is működik, ott megszámlálhatatlan esetben vettem fel a munkám miatt ingyen készpénzt - több tízezer fontot és senki nem érdeklődött még nálam, hogy a pénz honnan volt és mire használtam el.

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr126961803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Albu 2018.03.22. 16:29:08

Nekem van otthon egy tényleg díjmentes bankszámlám, amihez nem felétel egy irreális havi jövedelem: a pl. a Gránitnál van ilyen.

Hazautalni meg Transferwise-zal szoktam, meg a barátaim nagyobb része (a többi PayPallal), devizaközépárfolyamon (!), 105 eurót 1,35-ért, 700-at 4,87-es jutalékért: transferwise.com/ef/b6059b (a sima banki utalás a sokszorosa)

Ennél csak egy olcsóbb van: kp-felvét külföldön (ingyen vagy 39 centért), és valutaváltás 2 Ft alatti árfolyamrésen: correctexchange.hu (de egy csomó feketeváltó van a belvárosban, akik számológépbe ütik be, nem pénztárgépbe :)
süti beállítások módosítása