Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

Meddig marad Merkel kancellár?

2015. november 11. - StanLee

Remélem még nagyon sokáig. Természetesen nem azért, mert a munkájával meg lennék elégedve, hanem pont azért, mert a német és európai politika egyik legnagyobb arculcsapása lenne a berlini fal leomlása óta eltel időben, ha Merkel angolosan távozna az általa okozott politkai és társadalmi zürzavarból.

A német választók egy igen széles rétegének az lenne az igazán nagyszerű válasz a címben szereplő kérdésre, ha Merkel mielőbb lemondana, és helyette egy olyan politikai vezető, kancellár jelenne meg a mostani nagykolaícoió élén, aki a menekültpolitikában erős kézzel vezetné az országot, gátat szabva a kontroll nélküli bevándorlásnak mind Németországba, mind pedig Európába. Jelen pillanatban a német kancellár beállítottságától függ, hogy a menekültválság - már ha ezt a mostani helyzetet annak lehet nevezni - milyen módon kerül megoldásra nemcsak német, hanem összeurópai szinten is.

De térjünk vissza az eredeti kérdésre: meddig marad Merkel még kancellár?

Merkel (CDU) politikai ereje nagyon hosszú időn keresztül szinte töretlen volt, jól látszott, hogy a nagykoalíciónak (CDU/CSU és SPD) ő az egyik haszonélvezője, hiszen a választók körében pártpreferenciától függetlenül közel 75%-os támogatottsága volt, vagyis a választók ekkora részaránya elégedett volt a munkájával. Az ARD állami televízió által finanszírozott Deutschlandtrend nevű közvéleménykutatás múlt heti számai viszont kiábrándítóan alacsony értékeket mutatnak. A választók elégedettsége Merkellel az áprilisi 75%-ról 49%-ra esett vissza. Ennek egyik oka a választók által nagyon enyhe Görögországgal szembeni fellépés (kb. 8%), de ennél is nagyobb, majd 18% a most már a német sajtóban is nyíltan támadott menekültpolitika miatt jött össze. Érdekes, hogy a menekültekkel szemben erősebb hangnemet megütő bajor tartományi miniszterelnök Seehofer (CSU) választói elgedettségi mutatói pont a menekültügy kirobbanása utáni időszakban ugyanazon időszakon belül majdnem 15%ponttal nőttek, és 45%-kal majdnem ugyanazon a szinten van, mint Merkel a maga 49%-val.

Ha mindez nem lenne elegendő, Merkel saját pártja, jobban mondva uniója (CDU és CSU) eredményeit kell jobban szemügyre venni. Az ARD közvéleménykutatása alapján ha most tartanák a választásokat, akkor múlt héten a CDU/CSU a szavazatok 37%-át kapná meg, míg az egyik nagy nyertes az Alternative für Deutschland (AfD) a maga 8%-val. A CDU/CSU egy hónap alatt 3%-ot veszített, az AfD 2%-ot nyert, a másik nagy kolíciós partner SPD ugyanakkora szinten van a maga 24%-val. 2015 áprilisában a CDU/CSU még 41%-ot szerzett volna a választásokon, az SPD 25%-ot, az AfD 6%-ot (ebben az időszakban ezt a pártot már temették a politikai elemzők).

Az Insa-Meinungstrend 2015 áprilisában még 42%-ot mért a CDU/CSU-ra szavazók esetében, ugyanez a közvéleménykutató a héten megjelent legfrissebb adatai alapján már csak 34%-ot mért. Ez a 8%-os csökkenés természetesen eléggé elgondolkodtató, úgy, hogy az idei évben a német államkassza plusszos volt, és a német választók életszínvonalában sem lett nagyobb változás...

A focus.de egy ma megjenelt cikkében arról ír, hogy Merkel addig fog kancellár maradni, amíg a népszerűségi szintje a CDU/CSU uniónak 30%-ra nem csökken. Megítélésem szerint Merkel pozíciója mindaddig megingathatatlan, amíg az első igazán nagy választási vereségeket el nem szenvedi a párt. Ez a 2016 márciusában tartandó három tartományi választás eredményeitől függ majd igazán. Mivel Merkel nem akar tovább kancellár maradni (erre mutat a mostani menekült politikában tartott irányvonala), így kétféle választási lehetőség előtt áll:

  1. a 2016 tavaszi választások előtt nem sokkal bejelnti, hogy a menekültszámnak felső határa van, és elkezdik a ki- és vissztoloncolásokat, ezáltal szavazatokat tud szerezni a saját pártjának, valamint válaszút elé állítja szövetségesét, az SPD-t a menekültkérdésben.
  2. nem tesz semmit, hagyja a három tartományban leromolni a CDU/CSU eredményeit, bejelenti a választási vereség után, hogy nem fog indulni a kancellári pozícióért és a 2017-es választásra készülve az eddiginél szigorúbb menekültellenes politikát fog követni.

Miért fog egyáltalán Merkel szigorúbb menekültellenes politikát kezdeni? Az elmúlt egy hét eseményei azt mutatják, hogy a saját utat járó, a választók többsége által elvárt menekültpolitikát folytató de Maizière kicsapongásait nem követték Merkel el- és rendreutasító személyes megnyilvánulásai a közmédiában, ill. a saját párton belülről is, meghatározó személyektől kapott támogatást a belügyminiszter, így biztos, hogy irányváltás van készülőben.

Szóval remélem, hogy Merkel még sokáig hatalmon marad és rendbehozza mindazt, amit elrontott - majd utána kivonul a német politikából.

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr948070412

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.11.11. 16:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2015.11.11. 18:09:42

Az eleg kellemetlen lenne, ha marciusig, a feltetelezett valasztasi veresegekig nem valtoztat drasztikusan a politikajan, addig bearamlik ide ujabb 6-800 000, barmifele ertekteremtö munkara csak komoly kepzesek utan alkalmas ember.
Akiknek jelentös reszenek esze agaban sincs valaha is dolgozni, a szocilais biztonsagert jönnek, csak tartsak el öket a hitetlenek, ez az allaspontjuk. Igy barmifele, az atkepzesükre, nyelvoktatasukra költött euro ablakon kidobott penz. Amit kapnak tamogataskent, arrol ne is beszeljünk. 20-30%-uk biztos hasznos tagja lehet a tarsadalomnak, 50% (+ a csaladegyesites utana a pereputtyukkal együtt 3x ennyi fö) jol eleldegel a segelyböl, keves vizet zavarva (viszont mas kultura, szocializacio, a mi szemünkben orbitalis köbunko tuskok a fenenagy muszlim öntudatnak köszönhetöen), a maradek 20 % meg amolyan hazai ciganyok modjara csencsel, lop, rabol, magyaran bünözö lesz, megalakitva majd az erös szir/pakisztani stb. maffiakat. Szuper.

StanLee · https://newsroll.net 2015.11.11. 18:53:01

@Irbisz: Sajnos várni kell arra, hogy kézzelfogható eredményei legyenek legalább egy választásnak, utána ébred majd a párttagság, és ahogy Merkel körül kezd elfogyni a levegő, majd úgy fog módosítani az irányvonalon.

Az egyik érdekes momentum az lesz, amikor egyre többen fognak a "listás" helyekről kiesni. Értsd azok a politikusok, akik az országos listáról kerültek be 3-4 évvel ezelőtt akár tartományi, akár szövetségi szinten. Ők nem azért lettek szavazógépek, mert lokálisan jó politikusok, hanem mert az erős CDU/CSU és Merkel bevitte őket a parlamentbe. Barátnőm nagybátyja CSU-s polgármester jelölt volt. Ő megmondta, hogy nem azért nem ő a polgármester, mert az emberek nem elégedettek a munkájával, hanem azért, mert pártpreferencia alapján szavaztak, és amikor indult, a CSU nagyon rossz állapotban volt. Erre Mo-n is rengeteg példa van.

Az integrációt inkább nem piszkálom, mert nincs róla jó véleményem. Én személy szerint amiben tudok, segítek a menekülteknek, de nem adok önkéntesen arra pénzt, hogy Németországban kapjanak segítséget. A problémáikat nem akarom importálni, ill. nekik kell azon dolgozniuk, hogy az országuk megfelelően jó hely legyen. Ha eddig nem sikerült eredményt elérniük az elmúlt 5 évben, hogy normálisan foglalkozzanak velük, akkor ott vmi probléma van.

Behajtó70 2015.11.28. 18:39:50

Ez egy bábu. Ha elmegy, lesz másik.

Nemfajtalan srác 2015.12.07. 12:58:51

Ez is egy példája annak, mennyire alkalmatlan a parlamentáris demokrácia "nagykoalíciónak" csúfolt karikatúrája egy komolyabb kihívás megoldására

A nagykoalíció lényegébő fakadóan cselekvésképtelen, viszont leváltani se lehet alternatíva híján. A néhány százalékos eleve szélsőségesnek titulált pártok elől elzárta a hatalomátvétel útját az uralkodó elit, marad tehát a Merkel és Hasonszőrűek ámokfutása mint egyetlen lehetőség a biztos kárhozatba vezető úton

Nemfajtalan srác 2015.12.07. 13:06:57

@Irbisz:
Értelmes ember nem is gondolhatja komolyan, hogy ezekből a többséget valaha integrálni lehet. Valószínűleg nem is ez a cél, hanem a fordítottja, a társadalom dezintegrálása, a hagyományos társadalmi értékek (isten, haza, család) szétverése, amihez a migránsok csak szerszámként kellenek

Persze az érzelgős nénik és bácsik, agymosott fiatalok fejében nyilván nem ez motoszkál, de ős is csak eszközök, hasznos idióták a "nagy eszme" megvalósításához

tarnaveni 2015.12.26. 10:14:33

Meddig marad Merkel? Szerintem addig amíg a –nemezértjöttünk-ek (lásd Olaszországba tiszta lakást ,internetet és több zsebpénzt követelnek) a nagy csalódásuk miatt el nem kezdenek robbantgatni. Talán szükség is van rá, hogy a német vezetők agya a helyükre billenjen.

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.26. 12:59:44

@tarnaveni: Merkel marad, még azt is meg merem kockáztatni, hogy 2ö17-ben újraválasztják. Mind a CDU/CSU + SPD alkotta nagykoalícióban, mind a zöldek által támogatott menekültpolitikája miatt megvan neki a többsége a Bundestag-ban. Németország elmegy a falig és majd akkor, ha minden kötel szakad, majd talán akkor fog bármi is változni.

Addig meg itt siránkozom és reménykedem benne, hogy 2017-ben is lesz majd munkám.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.12.26. 13:28:57

„Addig meg itt siránkozom és reménykedem benne, hogy 2017-ben is lesz majd munkám.”

@StanLee: Milyen szánalmas pancser is lehetsz, ha egy „értékteremtő munkára alkalmatlan”, nyelvet nem tudó, háttérrel és helyismerettel nem rendelkező migráns elveheti a munkádat.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.12.26. 13:33:54

@Nemfajtalan srác: Kérdés, hogy egyáltalán téged lehet-e integrálni. Mert Magyarország számára ti, szélsőjobbok vagytok az igazi „migránsok”, akik hátráltatják az ország felzárkózását a sikeres, liberális demokráciában gondolkodó nyugat-európai államokhoz. (Ja, tudom, hogy hanyatló nyugat meg Soros meg Rotschild, de valahogy mégis a magyarok özönlenek Nagy-Britanniába és Svédországba, nem fordítva.)

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.26. 14:51:08

@kesztió: Munkám azért nem lesz, mert a német állam a menekültek okozta költségvetési lyuk betömésére pont azokat a kutatás-fejlesztési pénzeket veszi el először, ami a megélhetésem biztosítja. Szóval nem egy adott menekült veszi el tőlem a munkát, hanem az a 4-5 menekült, akinek az eltartásához szükséges az a pénz, amibe én egy évre kerülök a német államnak, ill. az a kb. 40 menekült, akit abból a projektpénzből finanaszíroznak meg majd egy évre, amiből én és másik 2 ember kutatott volna és a végére olyasvalamit hoztunk volna létre, ami piacon eladható termék.

A menekültek miatt persze majd fizethetek több adót, csökken az életszinvonal, amin élek. Havonta fizethetek majd a lakásért, amit most 600 euróért bérlek 800-at, mert a migráns családnak ennyiért veszi ki az állam a főbérlőtől, szóval ha meg akarom tartani, zsebbe kell nyúlnom.

Rengeteg német munkaadó örül az olcsó migráns munkaerőnek. Kevesebbet kérnek ugyanazért a munkáért, mint egy k-európai, vagy egy német, nem szólnak vissza, örülnek, hogy dolgozhatnak, a jogaikért nem állnak ki. A munkaadó a többi alkalmazottját ezzel sakkban tarthatja, tehát vagy kussolsz, vagy lapátra tesz, mert másik 10 migráns vár arra a munkára.

És igazad van, pancser lennék, ha nem találnék munkát, persze fogok is, de...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.12.26. 15:21:35

@StanLee: A gond az, hogy pont úgy nem tudlak sajnálni ezért, mint ahogy a német sem sajnál minket, romániai mérnökököket, ahol nemhogy az 1000, de sokszor még az 5-600 eurós fizetés is kimagaslónak számít.
Annak én sem vagyok a híve, hogy a gazdasági bevándorlók közül válogatás nélkül mindenkit beengedjenek, de Merkel igenis nem mindennapi emberségről és gerincességről tett tanúbizonyságot az utóbbi hónapokban. Az, hogy Európa iszlamizálódásának bár elvi esélye lenne, én hagymázas őrültségnek tartom, egyetlen komoly felmérés se mutat ebbe az irányba, és igenis, igazságos kvótarendszerrel és szigorú, de betartható törvényekkel akár tízmilliós nagyságrendű menekülttömeget is sikeresen tudna INTEGRÁLNI. Persze, ehhez az orbáni, gyűlöletkampánon alapuló víziónál picivel több kellene.

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.26. 17:02:36

@kesztió: Merkel 2012 óta tehetett volna azért, mint az európai politika egyik meghatározó alakja és nem utolsó sorban német kancellár, hogy a szíriai háborús helyzet rendeződjön, vagy éppen csak jobb körülmények között élhessenek a menekülttáborokban. Elnézést a kifejezésért, de magasról tett arra, hogy mi történik ott. A németben azt utálom a legjobban, hogy ameddig a szemét nem az ő kertjében landol, nem foglalkozik vele.

Amúgy Merkel nem a saját vagyonából finanszírozza a menekülttámogatást, hanem a nagy közös kasszából, amibe többek között én is ugyanúgy befizetek minden hónapban, nem is keveset.

Nem bántásul, de a szír analfabéta kecskepásztornak sokkal jobb ökonómiai vénája van, mint Neked. 600 euróért dolgoztok romániában mérnökként, ebből eltartasz egy egész családot (ezért minden tiszteletem). A német szociális ellátó rendszerben egy 4 fős menekült család a következőket kapja: 399 € (első felnőttkorú) + 360€ (második felnőtt) + 2 x 140€ (gyerekek után) = 1039€ (nettó) havonta. Ezért nem kell semmit csinálni, csak eljutni a német határig. Bónuszként kap még egy lakást is, minimum 90 m2 alapterület, mivel ez az, ami a Hartz IV-et kapóknak jár. Így csak a lakhatást minimum 640 euróval támogatja még az állam, és a fűtésköltséget is fizetik. Szóval havonta kap a közösből minimum 1679 euró juttatást egy négy fős menekült család, anélkül, hogy az életben egy centet is befizettek volna a német szocrendszerbe. És ez neked vagy nekem nem jár, mert mi uniós állampolgárok vagyunk, nekünk van hová hazamennünk, ha nincs munkánk. Ezt a rendszert gondolom igazságosnak tartod? Én nem, de ez már más tészta.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.12.26. 17:23:13

@StanLee: Amíg még ennyi pénzért se lennél a menekültcsalád helyében, meglehetőst irrelevánsnak érzem azt boncolgatni, hogy mennyire igazságos. Többségi szemmel úgy általában nem igazságos semmiféle pozitív diszkrimináció, de nálam – kisebbségi létemre – az empátiáért felelős szinapszisok teljesen másként működnek, és erre leplezetlenül büszke is vagyok. Ha Magyarországon nem lenne minden magyarítva, szinkronizálva, adaptálva, szájbarágva, nehogy a magyar mélyebben megismerhessen más kultúrát, tanulhasson idegen nyelveket stb, lehet, hogy a menekültkérdésről is alapvetően más lenne a percepció. Amúgy Trianonnak nem az ország megcsonkítása blablabla volt az igazi nagy tragédiája, hanem, hogy a magyarság régi „vágya” teljesült: az etnikailag homogén nemzetállam. Ijesztő, hogy egy átlagmagyar mennyire nem képes „nem-magyarul” gondolkozni…

A hozzászólásod első részével viszont teljesen egyetértek: a szíriai helyzet eszkalálódásáért nemcsak a két „főgonosz”: az USA és a ruszkik a felelősek, hanem vastagon benne van az EU – így Merkel – keze is. Ezt biza mi főztük magunknak, de csak akkor kezdett kellemetlen lenni, amikor ennünk is kellett belőle.

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.26. 17:50:37

@kesztió: Érdekes gondolat ez a Trianon. Én amikor hazamegyek, elszörnyedve hallgatom a magyar rádiót, TV-t, hogy az állami médiagépezet hogyan mutatja be a menekülthelyzetet. Nem értek vele egyet, főleg nem Mo-n, ahol semmi, az égadta világon semmi hatása nincs annak az egymillió embernek, aki Németországba jött az idei év folyamán. Nagymamám meg a rokonok fosnak a menekültektől, pedig egyet nem láttak, én szerintem többel találkoztam Mo-n, mint ők, de mégis félnek tőlük.

Vessetek rám követ, de én sokkal elfogadhatóbbnak tartanám azt, ha a német állam az adóeurókkal jobban sáfárkodna és ott használná, ahol arra tényleg szükség van. Egy másik blogbejegyzésemben írtam, hogy a rengeteg pénzzel, amivel a veszélyes úton érkezett kiskorúakat támogatják itt, mennyivel többet lehetne elérni, ha a menekülttáborokban használnák fel a pénzt.

És mivel ér kevesebbet egy árva vagy a családjából kitett gyerek Déván Csaba testvérnél, mint az, amelyik eljutott Görögországig, majd valahogy Németországba? Ha a német állam azt mondaná, hogy adunk évente ugyanannyi zsetont a k-európai árvákra, mint amennyit a menekült gyerekek ellátására költünk csak Németországban, mert ez az emberséges, mert az a gyerek Romániában, Szerbiában, Ukrajnában, stb. is megérdemli a normális ennivalót, lakhelyet, oktatást, mint a szír menekült gyerek, na az lenne igazán emberséges. De ez így képmutatóság a német politikától, amit csinál. De ez már nagyon messze van attól, amiről beszélgetünk.

Nemfajtalan srác 2015.12.26. 19:38:30

@kesztió:
"igazságos kvótarendszerrel és szigorú, de betartható törvényekkel akár tízmilliós nagyságrendű menekülttömeget is sikeresen tudna INTEGRÁLNI. "

Még jó hogy nem a tefajtád van itt hatalmon. Aki annyira buta, hogy azt hiszi, törvényekkel bárkit is integrálni lehet, pláne tízmilliós nagyságrendben, az inkább kísérletezzen odahaza a saját fütyülőjével

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.12.26. 20:14:43

@StanLee: Az teljesen igaz, hogy egy Csaba atyához került árva semmivel sem kevésbé fontos, mint a szír menekült gyermeke. A különbség az, hogy Románia bármennyire is nem gazdag ország, azért mégis EU-tag és ha hülyeségek vannak nálunk, az már inkább a politikai oszátly töketlenségének tudható be, nem annak, hogy mennyire szegények vagyunk és mennyire nem tudunk önerőből kezdeni valamit is. Magyarul nekünk inkább háló kell, mint hal.

Szíriát és a többi polgárháborús övezetet visoznt vedd úgy, hogy gyakorlatilag letörölték a föld felszínéről, ott nem az tevődik fel, hogy gazdagság vagy szegénység, ott a nagy büdös nulla van, a menekültek földönfutók, és az az igazán szomorú, hogy fennebbről indultak, mint mi. Nekük – egyelőre – sajnos hal kell.

Ez a nagy különbség.

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.26. 20:32:01

@kesztió: Ha jobb pozícióból indultak, mint momdjuk Romänia, vagy Szerbia, akkorr bizony nagy baj van ezekkel a menekültekkel, mert engedték az országukat tönkre tenni és nem tettek az ellen eleget, hogy mindez ne történjen meg velük.

Még mindig tartom, hogy a dévai árváknak is adhatna a német állam pénzt. 12 m HUF egy menekült szír gyerek éves átlagos költsége. Ennyiből Déván 10 gyereket eltartanak. Ott jól hasznosul a pénz, azzal, hogy egy szír terrorizált gyereket próbál egy német szocmunkás talpra állítani, úgy, hogy nem is beszélnek egy közös nyelvet, szerintem nem értelmes dolog. Annak a rengeteg pénznek jobb helye lenne egy menekült táborban mondjuk Törökországban, ahol szír szocmunkások látnák el ugyanezt a feladatot. Kevesebb pénzből lehet nagyobb hasznosságot elérni.

És igen, adományoztam német segélyszervezetnek pénzt, hogy iraki menekülttáborokban arra költsék, amire a legnagyobb szükség van: ennivalóra és gyerekek oktatására.

@Nemfajtalan srác: Valahol írtam már erről, hogy amikor német nyelvtanfolyamra jártam, olyan törökökkel tanultam, akik 15-20 évet elvoltak a kis világukban, németül semmit nem tudtak. A mostani menekültekintegrációja majd így fog sikerülni.

Nemfajtalan srác 2015.12.26. 21:10:15

@StanLee:
Kesztyű egy logikai analfabéta. Egyik hozzászólásában azt állítja, a magyaroknak fogalmuk sincs a külföldi viszonyokról. a másikban meg a sok magyar miatt aggódik, akik külföldön vállalnak munkát, A kettő együtt eleve nem lehet igaz

Nemfajtalan srác 2015.12.26. 21:22:50

@StanLee:
Én együtt dolgoztam Németországban sok különféle szerzettel, véletlenül két szíriai is volt közöttük. Nem voltak menekültek, az egyik már Európában nőtt fel, a másik pedig pár éve jött, de pályázattal munkavállalói engedéllyel. Személy szerint egyébként nagyon jól megvoltam velük, bár voltak azért furcsa helyzetek. Mondjuk a nőkhöz való viszony az náluk teljesen más, pedig a legiskolázottabb felső 5 százalékból valók

A mostani beözönlők teljesen más eset. Legnagyobb részük soha nem fog megtanulni németül, nem fog beilleszkedni, csak teher és baj Európának

Hogy miért? Mert ők az a bunkó embertömeg, akikből egy is több a kelleténél bárhol a világon

Nemfajtalan srác 2015.12.26. 21:37:50

@StanLee:
Nekem a legfurább az egész történetben, mennyi ideig nem engedtek Németországban minket, új EU-polgárokat munkát vállalni. Ausztriában és Németországban is a lehető leghosszabb ideig fenntartották a moratóriumot, és volt közben 1-2 igen piszkos propagandakampány a kelet-európai munkavállalók ellen (példul a Bunda fedőnevű razzia, kifejezetten a magyarok ellen, mint utóbb kiderült jogalap nélkül)

Azt is a szocdemek verték keresztül, vagyis ugyanazok, akik most a ki tudja honnan szalajtott embertömeg kényszerbetelepítését a legjobban szorgalmazzák. Ennél esztelenebbek nem is lehetnének a saját országuk szempontjából, és ennél megalázóbban nem bánhatnának a szegényebb EU országok polgáraival, akik pedig tényleg csak dolgozni akarnak, nem pedig élősködni

Ennek az undorító mocskos baller gyülekezetnek ki kéne már hullani a politikai rostán, hogy egyáltalán lehessen már végre valakikkel értelmesen vitatkozni

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.27. 09:15:00

@Nemfajtalan srác: Igen, ennek a mostani migránspolitikának az egyik pikantériája, hogy pont az a szocdem kormánypárt támogatja a legjobban, aki annó az uniós bővítéskor elérte, hogy a kelet-európaiak ne tudjanak hosszú időn keresztül munkát vállalni, a honi munkahelyek védelmében. De azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy amikor Merkel beengedte szeptemberben a sok menekültet és kiadata meghívólevelet a világ összes menekültjének, akkor elsősorban humanitárius okokból cselekedett (politikailag jót akart a külvilág felé mutatni a görög adósságrendezésben mutatott merevsége miatt). Csak azután lett a menekültáradat jó munkaerő forrás, az elöregedő német társadalom megmentői, miután ki kellett találni, hogyan adják el a németeknek a beözönlő tömegeket.

Állítólag a beérkezett 1 millióból 270 ezer gyerek. Szóval az sem igaz, hogy sok szorgos kéz érkezne. Továbbá a novemberi adatok alapján az elutasítottak aránya 55%, habár marad mindenki, jogszerűen kevesebb, mint a fele maradhatna. Ha elutasítjáka kérelmet, akkor még csak munkát sem vállalhat.

Szóval ha a németeknek annyira fontos lett volna a sok munkaerő, akkor már a munkaerő piac megnyitása után olyan programokkal segíthették volna az azonos kulturkörből érkező, maximum a nyelvi problémákkal küzdő kelet-európai munkások betelepedését, amivel mire az idén érkezett jobb esetben is kb. 400 ezer menekült munkaképes lesz (leghamarabb 2017), hogy ezt a számot minden gond nélkül elérhette volna Németország.

De nekik persze nem jó a lengyel, vagy a magyar. De ennek is megvan az oka. Olyan munkavállalókra van szükségük, akiknek magasabb a gyerekvállalási kedvük, ami statisztikailag alátámasztott (tehát kétszer annyi gyereket szül egy első generációs menekült, mint egy német vagy egy kelet-európai bevándorló) ill. a legfontosabb, gyökerek nélküli és nem akar 5-10 év munka után hazamenni. Ez a kivándorlás azért fontos kérdés, mert már most sokan a nyugdíjasok közül nem Németországban élnek, tehát az állami kassza fizet, de abból semmi nem jut vissza nekik áfa vagy az igénybe vett szolgáltatások miatti munkaerőkből származó adóbevételekből. Ezt is a menekültekkel akarják megoldani, mert az első generációs menekült nem fog visszamenni a lebombázott hazájába, míg a gyerekei mivel mindkét országban idegenek, így maradnaka jobb körülményekközött Németországban.

Elfuserált menekültpolitika, ami nagyon nehéz időket fog a német társadalomnak generálni. Én pont ezért sem égettem fel mindent Mo-n, van hová visszatérni, ha nagy lesz a baj.

Nemfajtalan srác 2015.12.27. 14:12:03

@StanLee:
A szocdemek az egyik szélsőségtől (komenizmus) a másikig (libsizmus) tántorognak minden kritika nélkül. Én ezt a mély szellemi válságuk tünetének látom. Rengeteg demagógiával megfűszerezett, pragmatizmus nélküli politika jellemzi a baloldali gondolkodást mostanában

Én speciel kedvelem Németországot, de az ottani szellemi elitnél undorítóbbat nem sokat látni, a hazai magyarfaló libsiket is beleértve. Sok átlagnémetet megkajáltattak a Magyarország elleni kampánnyal, de most a migrációs válság kapcsán nagy kijózanodás lehet arrafelé, legalábbis innen nézve mert pár hónap óta Magyarországon vagyok

Szerintem pár év és felgyorsul a Magyarország felé már most meglevő nyugdíjas kivándorlás Németországból és Hllandiából. Ha választani lehet, akkor a felől

Nemfajtalan srác 2015.12.27. 14:15:30

Ha választani lehet, akkor inkább a német nyugdíjas jöjjön, mint a sok izgága Ahmed meg Sultan

StanLee · https://newsroll.net 2015.12.27. 17:17:53

@Nemfajtalan srác: A nemet nyugdijas jonni fog, jol felfogott erdeke, hogy a 6-800 euros nyugdijat ertelmesen hasznalja fel. Abbol itt max elvegetal, mig Mo-n jol meg tud belole elni. Igazabol mindegy neki, hogy Nemetorszagban nem erti meg az apolot (mivel a mostani politika a sok menekultbol akar olcso apolo munkaerot verbuvalni), vagy Mo-n, sokkal de sokkal kevesebbert. A gyereknek meg mindegy, hogy evente egyszer radob meg par szaz km-et, hogy lassa a szulot.
süti beállítások módosítása