Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

Bankkártya körkép Németország - 2017. I. negyedév

2017. február 02. - StanLee

Az előző bejegyzésem óta sok minden változott. Még mindig a comdirect-et ajánlom újonan érkezőknek, de figyelem! A comdirect is, mint a legtöbb nagy bank, a kártyahasználat díját megváltoztatta.

Én jelenleg a következőképpen oldom meg a kártyahasználatot Németországban: az összes fizetésre a giro kártyát használom, ami egyben v-pay kártya is. Ezzel a kártyás fizetés ingyen van. A készpénz felvételre az automaták listájára az adott irányítószámon belül itt lehet keresni. Nem ajánlom az idegen automatából a készpénzfelvételt, mert annak díja 5,9 euró. A számlához adott esetleges Visa kártya használata sem javasolt (Európán belül), mivel egységesen magas díjakat számolnak fel sajnos.

Ha Magyarországon szükségem van pénzre, akkor a giro kártyával automatából veszek fel pénzt, mivel ez most ingyenes. A kártyás fizetéseket nem javaslom, mert ott min. 77 centes költséget fognak felszámolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr8512176090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása