Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

12 000 euró/év/menekült

2015. augusztus 20. - StanLee

Ennyibe kerül egy évre egy menekültet a legolcsóbb tartományban ellátni.

Ma reggel a FAZ cikkét olvasgatva ledobtam a láncot. Átlagosan 12000 €/év/menekült, amit ki kell adni Németországban a menedeket keresők után, és ez nem fedezi a teljes költséget. (By the way, barátnőmmel éves szinten összesen 16 800 eurót fizetünk be a közös kasszába, amiből a lakás és kaja költségein felül bútorra, elektronikai cikkekre, utazásra és étterembejárásra is költünk úgy, hogy még marad is belőle.) Ausztriában tavaly kiszámolták, hogy egy menekült teljes költsége, ami a közigazgatás plusz költségeit is magában foglalja, kb. 24000 euró. Szóval Németországban is hasonló lehet a költsége egy menekültnek.

Amin még jobban lehaltam, az a menekült gyerekek utáni átlagos költségek. Akik szülők nélkül érkeznek meg (hogy a faszba tud egy gyerek Szíriából szülők nélkül eljutni idáig), azok után évente kb. 40000 € (negyvenezer) az átlagos kiadás. Ilyenekből van állítólag csak itt a bajoroknál 10000 gyerek. A német államnak vagy a helyi önkormányzatoknak nincs arra elég pénze, hogy megfelelő mennyiségű helyet biztosítsanak a nem menekült német gyerekeknek, pár hónapja szinte folyamatos volt az óvónők sztrájkja egy kis fizetésemelés miatt. Az anyák önszervezően, kiscsoportban hagyják a gyereket, hogy elmehessenek dolgozni, egyre több anya ún. Tagesmutter, óránként valami 3 euróért vigyáznak a többi család gyerekére.

Ellátogattam a Misereor segélyszervezet szír projektjeit felsoroló oldalra is - minden évben odaadom nekik az egyházi adóvisszatérítésem, hogy ott ahol szükség van egy kis pénzre, felhasználhassák.

A Misereor leírása alapján:

  • 38 euró elegendő egy gyereket és a családját élelmiszerrel ellátni 1 hónapon keresztül.
  • 55 euróból megvan egy gyerek havi oktatása és napi egy meleg étel.
  • 1500 euróból egy tíz fős család 6 hónapnyi élelmét lehet megvenni.

 

Röviden osztottam, szoroztam. Ha a buznyadék német állam a Németországba eljutott menekultek helyett a segelyszervezeteknek adná a pénzt, akkor 1 menekült éves apanázsábol el lehetne látni élelmiszerrel 40 valamilyen menekülttáborban tengődő embert 1 évig.

Felfoghatatlan, hogy egy szerencsétlen, Bajoroszágig szülők nélkül(?) eljutott gyerek elveszi másik legalább 60 Szíriában, Irakban vagy Libanonban egy menekülttáborban tengődő gyerek éves oktatása és meleg étellel való ellátása elől a pénzt...

De ha csak az ennivalónál maradok, akkor a mostani éves kiadásból, amit a németek elköltenek majd menekültekre, abból lehetne 33,5 millió menekultet kajával ellátni. (Allítólag Szíria csak 4 millió menekültet produkált.)

Ez az iszonyos mennyiségű pénz sokkal jobb helyen lenne, ha azt ott használnák fel, ahol tényleg szükség van rá az afrikai menekülttáborokban, nem pedig a valahogy Németországig eljutott menekültekre költenék el.

 

Till Schweiger után szabadon: "Es geht mir auf den Sack".

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr607721198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása