Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

Szánalmat érzek az átvert menekültekkel szemben

2015. november 22. - StanLee

A minap olvastam az egyik német hírportálon, hogy Észak-Rajna-Vesztfália egyre inkább kezdi komolyan venni a kiutasításokat és ennek "áldozatául" esnek például albán családok is. A cikkben egy kiutasított család történetét írják le, amikor is hajnalban minden előzetes bejelentés nélkül megjelent a rendőrség és összecsomagoltatta a korábban jogerősen kiutasított családdal a dolgait és nemsokára már úton voltak hazafelé, Albániába. A gyerekek még csak el sem tudtak köszönni az iskolából, óvodából.

Ma olvasom a focus.de-n (egyik kedvenc bulvársajtó forrásom, a bild.de szintjére azért már nem alacsonyodom le), hogy az egyik szír "menekült" családot képekkel illusztrálva elkísérték az osztrák határtól a passzaui vasútállomásig, és a szír leányzó nem ilyennek képzelte el az első napját Németországban. (Csak mellékesen írom le, amikor én is megérkeztem Németországba 13 évvel ezelőtt, nem olyan volt, mint amilyennek elképzeltem.)

Olyan szívesen elmondanám az összes menekültnek, függetlenül attól, hogy melyik országból érkezik: egy óriási átverés áldozata vagy. A német politika átverésének az áldozata vagy és leszel. Ha a helyedben lennék, nem is gondolkoznék azon, hogy egyáltalán Németországba jöjjek.

Miért? Mivel csak ugyanolyan menekült státuszt fogsz kapni, mint az első bekezdésben leírt albán család, akit olyan gyorsan elszállítottak innen, miután a német politika biztonságos országnak minősítette a hazájukat, hogy köpni-nyelni nem tudtak. Mit ér az, hogy mindenedet feladod abban az országban amiben felnőttél, hogy majd kitoloncoljanak pár év múlva, amikor Szíria egyes területein nyugalom honol? Soha nem lehettek a német társadalom teljes jogú tagjai, a diplomád, az iskolai végzettséged nem ér semmit itt, ki vagy szolgáltatva a német bürokráciának, nem érted azt a nyelvet, amit az itt lakók beszélnek, az emberek többsége közönyös lesz majd veletek szemben, szinte már senkit nem érdekel, hogy milyen körülmények közül jöttök, ugyanúgy el fog nézni felettetek a legtöbb ember, mint ahogy a budapesti aluljáróban már észre se veszem a több rétegnyi takaró alatt megkuporodó hajlkétalanokat. Egyre többen fognak majd dühöt érezni irányotokban, mert valahonnan el kell venni a pénzt, ami az eltartásotokra szükséges. A párizsi események óta, ha egy sötétebb bőrű ember megjelenik valahol, mindenki összerezzen és minden lépését követik, mert félnek. Ilyen országban akarsz élni menekültként? Én biztosan nem szeretném az életemet egy ilyen helyen leélni...

Dühöt érzek a német politikával, Merkel menekültpolitikájával szemben is. Az egyik kezével ad, míg a másik kezével elvesz. Csak ezt a menekültek nem tudják. Ők még mindig azt hiszik, ha bekiabálják Merkel nevét, az minden problémájukra megoldást jelent. Sajnos Merkel neve és a menekült kifejezés itt Németországban is olyan szitokszóvá alakul át lassan, ami semmi pozitívat nem jelent, hanem egyenlő lesz a közönnyel, elutasítssal, dühvel, csalódottsággal. Midkét oldalon: a menekültek és a német társadalom részéről is.

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr318098652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2015.11.23. 14:18:44

www.welt.de/politik/ausland/article149148428/Das-ist-ein-Komplott-gegen-uns-und-den-Islam.html
Erdemes elolvasni.
www.welt.de/politik/ausland/article149148428/Das-ist-ein-Komplott-gegen-uns-und-den-Islam.html
Ami azt illeti, jogos a felelem a muszlimoktol, meg akkor is ha nemetek törtenelmi okokbol a sokkal szekularizaltabb törökökkel vannak tele, es igy sokkal job ahelyzetük mint a franciake. De az nem vigasztal senkit hogy ott rosszabb a helyezt, ha itt is rossz, es ami a pesszimizmust leginkabb taplalja, hogy a politikusok nem tesznek semmi erdemit, sirankoznak, panaszkodnak, de elöremutato, hosszutavon a problemat kezelö megoldas nincs a lathataron.
Es pedig nem masert, mert a politikai korrektseg miatt nem lehet erdemben beszelni a kerdesröl, ha meg nem beszelnek rola nyiltan, ugyan mitöl sikerülne valamifele megoldast talalni …

Nem veletlen az a felmeres, hogy a nemetek joval több mint fele nem hisz a sajtonak, mert a menekültek, terrorizmus, iszlam veszely kerdeskörben csak a mainstream blablat nyomjak, a negativumokrol, veszelyekröl, problemakrol nem beszelnek, hala a pc elveinek.

Ma a nyelvoran 1,5 orat beszeltünk a temarol, a nemet anyanyelvi tanar, kameruni (hivö kereszteny) kolleganöm, meg en. A helyzet es a problema megiteleseben egyseges a velemeny, a kezelesben akadtak enyhe velemenyelteresek. Viszont a jövöt illetöen a tanarnö meg en (igen) pesszimistak voltunk, kisse elterö okok miatt.
En a legnagyobb problemat a politai elit totalis ideologiavezereltsegeben latom, csak nyomjak a mara tulhaladott, es a problemat csak eszkalalo, igy önveszelyes polkorrekt liberalis rizsat, mint anno a parttitkaraink ostobabbik resze a komenista dogmakat.
Csak ugyebar, ha a theorie vs. praxis összeferhetetlenseg kialakul, kellene valamit csinalni, mert aki nem valtozik, az meg fogja jarni.
Mi volt a szocialista blokkban? Csak enyhe, semmit nem erö kiigazitasok, össze is omlott szerencsesen a tabor- a valtoztatni akaro es tudo kina meg latjuk hova jutott.

Felek, hogy az egykori parttitkarokra hasonlito nyugati politikusoknak hala, par evtized es hasonlo helyzetbe kerülünk :(
Csak butaknak valo üres lozungok es jelszavak, panaszkodas es közerzetmegnyugtato latszatintezkedesek, de erdemi valtoztatasra akarat sincs, csak ragaszkodnak egy jobb vilagban nemes, ma tarsadalmi öngyilkossaggal egyenertekü elveikhez halalig.

StanLee · https://newsroll.net 2015.11.24. 17:05:32

@Irbisz: Merkel nem mondhat mást, mint amit elkezdett, sose volt 180 fokos irányváltás a politikájában, főleg nem ilyen gyorsan, mint ahogyan azt most kellene megtennie. Így marad neki, hogy utolsó pillanatig folytatni fogja ezt a politikát, még akkor is, ha ez a német társadalomban óriási változásokat fog látrehozni.

Az SPD sem mondhat mást, mint amit eddig mondott, hogy mindenki jöjjön, a zöldek sem. Az egyik zöld politikust ki akarják tenni a pártból, mert felső korlátot követelt. Nem egyezik a politikai képpel a véleménye, mert a zöldek 10 évvel ezelőtt is ezt mondták, és ha belehalnak is ezt fogják mondani.

Nem lesz jó vége ennek az egész menetnek, de nem baj, a társadalmaknak mindig szükségük van a megújulásra.

Irbisz 2015.11.25. 10:51:29

@StanLee:
Csak az ökör következetes, tartja a mondas, mas nem juthat az ember eszebe. En nem tartom gyengesegnek, ha felülbiralja valaki az uj fejlemenyek, tenyek tükreben az allaspontjat, söt inkabb elönynek, mert az embernek kell lennie ennyi flexibilitasanak lenni.
Nem tudom, a nemet valasztok ezt hogy itelik meg, de ha naluk problema a kihatralas egy korabbi velemeny mögül, ha az addig nem latott tenyek, adatok, valtozasok miatt következik be, az szomoru.

A Zöldek meg egy bigott, fanatikus tarsasag, tölük semmi ilyesmi nem lep meg. Viszont az SPD nepszerüsege szerinted csökenne, ha elkezdene atgondolni a helyzetet?? Nem akarom elhinni, vagy en nem vagyok tipikus szavazo, szamomra egy politikus, politikai erö hitelessege csak nö, ha kepes megujulni es reagalni a valtozasra, nem csak megy "batran" a szakadeknak, mert nem "hatralhat" meg.

StanLee · https://newsroll.net 2015.11.26. 17:21:38

@Irbisz: Nem tudom mióta élsz/dolgozol Németországban. A német cégeknél egy adott nézőpontot addig képviselnek, amíg már tarthatatlanná válik a helyzet és nincs már más kiút az óriási anyagi veszteség előtt. Akkor változtatnak, de csak egy kicsit. A politikára meg nem kell példát felhoznom, addig csinálják, amíg nincs kiút.

Merkel volt az egyik, aki hajlandó volt irányváltásokra a politikájában. De ebben az egyben, a menekültügyben annyira elvetemülten ragaszkodik az irányhoz, hogy csak a bukás fogja attól eltántorítani.

Amúgy én is olyan ember vagyok, hogy ha látom, hogy nem jó az irány amit kitűztem és az út amin elindultam, akkor fogom magam és változtatok rajta. Sajnos nem mindenki hajlandó erre.
süti beállítások módosítása