Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

A menekülteknek nem tetszik a német ellátás

2015. szeptember 06. - StanLee

A puszta földön lévő matracokon fekszik úgy 60 fiatal menekült férfi. A konténerekből álló helyiség kb. 40 m2, a közepén egy pad, rajta dobozos víz. Egy-két fehér műanyag szatyorban szeletelt kenyér, egy alma és egy szelet csokoládé. A földön egy fekete fürtös hajú kislány ugrál rózsaszín tréningruhában. Egy banán héjával játszik.

Életképek a passaui menekülttáborban, pontosabban az első regisztrációs táborban. A menekültek többsége, kb. 70%-a ilyen körülmények közé érkezik meg a hőn áhított Németországba, a németek által csak balkáni útvonalnak nevezett migrációs folyam végállomására. A gyors regiszrtráció után - a német EASY menekült regisztrációs rendszer csak reggel 8 és este 8 között működik, ha éppen túlterheltség miatt nem áll - az ún. königsteiner rendszer alapján szétosztásra kerülnek az egyes szövetségi tartományok között. A tartoményok tovább osztják az egyes településekre a menekülteket.

Lutz Urbach Bergisch Gladbach polgármestere az elhelyezés menetéről csak annyit mond, hogy a polgármesteri hivatal délután telefonhívást kap, hogy holnap mennyi menekült érkezik, akiknek az elhelyezéséről gondoskodnia kell. Nem ez az egyetlen település, ahol szinte minden előkészület nélkül kell a menekülteket fogadni. Mindennapos eset Németországban. Másnap reggel ott áll a busz az új jövevényekkel. A polgármester azt se tudja, honnan szerezzen be egy-két lakókonténert, sátrat, vagy hol is kezdjen neki a szállás elkészítéséhez.

Ilyen körülmények és feltételek mellett természetesen nem kellett hosszú idő, hogy a tömegesen érkező menekültek elégedetlenek legyenek. Már az első regisztráció is nagyon lassan halad, a későbbiekben az ideiglenes elhelyezésük is nehézkes. Tegnap is demonstráltak a menekültek Schwarzenborn-ban (Flüchtlinge protestierten gegen Zeltlager in Schwarzenborn) mivel megítélésük szerint az elhelyezésük körülményei nem megfelelőek. Kritizálták a szállás minőségét és az élelmiszerellátást is. A táborban most csak kb. 300 menekült él a fűtött sátrakban, maximum 500 fősre tervezik a sátortábort. Nem ez volt az első és egyetlen menekülttábori demonstráció az elmúlt hetekben. Természetesen ezekről az eseményekről az országos német sajtó nem cikkez.

Sajnálom, hogy a menekültek hamis vágyakkal érkeztek Németországba és fájdalmas azzal szembesülniük, hogy a hőn áhított ország nem tud nekik megfelelő védelmet, ellátást nyújtani. Az még fájdalmasabb lesz nekik, amikor az álam védelmező karjai közül kikerülnek majd a nehéz mindennapokba, ahol majd küzdeniük kell a normális életért és Szent Merkeltől nem kapják meg még ezt a minimális segítséget sem.

Forrás: focus.de: Noch drei Tage bis Deutschland

 

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr847764246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása