Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

A kerítés

2015. szeptember 06. - StanLee

A magyar-szerb határon felállított kerítésnek szimbólikus jelentéstartalmai vannak. Aki kitalálta, az egy jót brainstormingolt.

A magyar választók felé azt mutatja, hogy itt van Orbán és a FIDESZ, aki megtesz mindent annak érdekében, hogy megvédje a hazát a beáramló menekültekkel szemben. Ezzel és a plakátkampánnyal, valamint a nyugat felé tanúsított politikai hozzáállásával Orbán megnyerte a 2018-as választásokat, az EU pénzén.

A migránsok felé mutatja, hogy ide nehezebben fogtok ezentúl bejutni, mint korábban, mehettek másfelé, vagy elfogadjátok a játékszabályokat, amiket mi diktálunk.

A határvédelemnek ez egy jó módja, mivel nem egy 175 km-es szakaszt kell védeni és azon összefogdosni a határátlépőket, hanem a kapukon és a vasút, egyéb miatti nyílásokon lehet szervezetten, kevesebb energiával összeszedni a menekülteket.

A kerítés üzen az EU-s politikusoknak is, hogy lehülyézhettek, de attól még egy olyan politikus vagyok, akit figyelembe kell venni - őszintén, melyik másik közép-kelet európai blokkból jövő miniszterelnököt ismernek annyira, mint Orbánt.

A kerítéssel rámutatott Orbán a menekültproblémára, amit a nyugati politika addig magasról lesajnált, mert nem az ő országukban jelent problémát. Azzal sajnos nem számoltak, hogy a sajtó miatt a saját társadalmuk és választóbázisuk egy része a kerítés miatt radikálissá fog válni, és elvárná a saját politikusaitól, hogy tegyen meg mindent a saját országuk védelme érdekében, mint ahogyan azt teszi Orbán.

És furcsamód Orbánnal most tárgyalnak, eddig magasról tettek rá, látják a nyugati hatalmak, hogy ebben a témában Orbán most az ellenszelet fújja, és nehéz lesz kifogni a szelet a vitorlából.

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr137759576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobkereso 2016.10.13. 17:16:36

én azért hozzáteszem, hogy a kerítés üzenet a szerbiai magyaroknak is, hogy ti le vagytok magasról tojva, nem tartoztok a magyarsághoz, lehet beolvadni a szerbek közé
süti beállítások módosítása