Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

A nagy startup ötlet

2016. december 19. - StanLee

Még mindig nem jött meg. A hétvégén is közel egy teljes napot brainstormingoltunk barátnőmmel, de nem sikerült egy olyan üzleti lehetőséget kitalálni, amiből akár 1-2 év nélkülözés után is meg lehetne éldegélni.

A helyzetünk kicsit speciális, mivel mindketten Németországban élünk és nem is akarunk most elköltözni innen, sok értelme amúgy sem lenne, mivel barátnőm Budapesten nem sok munkát találna, mert nem beszél magyarul, nekem meg nincs túl nagy kedvem visszamenni. Ezért gondolkozunk abban, hogy valamit el kellene indítani.

Egy fizikális bolt nyitásáról le is tettünk, teljesen mindegy milyen termékről van szó, az esetek többségében megfelelő felvevőpiacra lenne szükség és olyan termékre, amit az interneten nem lehet megrendelni. Mi az a termék, amit csak boltban tudunk jól eladni, nem kell hozzá valami speciális tudás, és egy 40 ezres kisvárosban sokat el lehet belőle adni? Mi ezt nem találtuk meg, mivel a legtöbb terméket már árulják, tehát egy sokadik boltot ugyanazon termékkörre alapítani totál felesleges, amit meg online is lehetne árulni, azt meg már amúgy is árulja nem csak egy webshop.

Gondolkoztunk egy webshop nyitásán is, mivel barátnőm szüleinek a birtokán lenne megfelelő nagyságú raktárhelyiség ingyen, internet van, a futárszolgálat meg ott is fel tudja venni az összecsomagolt árút, nem vagyunk a mostani lakhelyünkhöz kötve.

De mit lenne jó árulni? Itt is valami specialitásra, egyedi dologra gondolunk, mivel a következő dolgok közül egyikkel sem érdemes foglalkozni, mert már van belőlük elég online beszerzési hely:
- magyar borok (min. 3-4 oldalt találtam)
- magyar specialitások (ebből is jópár webshop van, meg őszintén, ki akar magyar kaját venni, nem olasz vagy francia kaját árulnánk)
- fonal értékesítés (barátnőm szeret kötni, de ebből is van avgy 20 webshop)
- ????

OK, eddig semmi. Gondoltunk arra is, hogy a melléképületeket átalakítanánk valami falusi turizmusra. Igen ám, csakhogy a cseh határhoz közel, Bajorország egyik legszegényebb körzetében, ahonnan az emberek elmenekülnek, nincs semmi látványosság, minek jöjjön ide valaki. Korábban azért volt jó, mert se mobil se internet nem volt, tehát full ki lehetett kapcsolódni, most már van gyors net és normális térerő is. Jópár ezer euróért kialakítani pár szobát, hogy aztán évente legyen pár vendégéjszaka, nem túl jó ötlet.

Kezdjünk bele mondjuk kertészkedésbe? Pár ha területünk van, mindketten agrár végzettségűek vagyunk, de hajtatáshoz nem is értünk, mert eddig mindent a házi kertben vetettünk, de az nem ugyanaz, mint nagyban. Tapasztalat nélkül meg nem akarunk bármibe beleugrani.

Gondoltam arra, hogy barátnőm családja által már vagy 100 éve használt forrás vizét üvegezném és mondjuk 100 euróért adnám literjét. Úgyis van annyi gazdag, aki csak azért, hogy megmutathassa, mennyi pénze is van, biztos venne belőle. De ennek meg túl sok marketinget kellene csinálni, nem vagyunk ebben olyan jók....

Szóval most ott vagyunk, ahol pár napja, hiába gondolkozunk, nem találunk semmi okosságot, amibe belekezdhetnénk.

Igazából azért jutottunk el ide, mert lett volna egy elsőre jól hangzó ötletünk - ez az én munkámból jött - csak jó pár hét aktív piacfelmérés, üzleti terv készítés után rá kellett jönnünk, hogy az adott fizikális terméknek, amit az elmúlt egy évben a munkámabn/szabadidőmben hoztam létre, nincs tényleges felvevőpiaca.

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr7912057543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása