Willkommen - Ha már itt vagy

Willkommen - Ha már itt vagy

A menekültkérdés margójára...

2015. szeptember 01. - StanLee

Sajnos sem az EU-s, de a német politikusok sem akarták meglátni a menekült kérdés problematikáját még akkor, amikor nem jelentett ekkora problémát, mint napjainkban és ami most a körmükre égett. Míg a többség, de leginkább Németország és Franciaország az eurózóna, azon belül is Görögország megmentésével voltak elfoglalva, addig megjött egy az egész uniót érintő probléma, amire sajnos még csak elképzelés szintjén sincs ötletük a politikusoknak, hogy mit is kezdjenek vele.

Természetesen lehet Orbánt szidni a kerítésért, vagy a kissé "furcsa" menekült(ellenes) politikája miatt, de azért Merkelt sem lehet piedesztára emelni a menekültügy nem megoldására tett kinyilatkozásai és nem létező tettei miatt.

Habár nagyon durván hathat, a menekült/migráns/bevándorló ügyet is ugyanúgy egységesen kell kezelnie az uniónak, mint ahogyan azt tette sok esetben, pl. az 1 sertésre/csirkére jutó minimális terület esetén, vagy a ketreces tojótyúktartás beszüntetésével. Meg kell határozni az egyes országok gazdasági lehetőségeinek megfelelően, hogy mennyi embert kell befogadnia és milyen minimális juttatásokat, ellátást kell biztosítania a menekültek számára. Ez jelentheti az elszállásolás minőségét, a havi készpénz maximális nagyságát is, mivel azért a menekültek sem buták: ha az egyik ország jobb életkörülményeket biztosít számukra (Németorazág vs. Magyarország), akkor természetesen azt az országot fogják választani, ahol többet kaphatnak, és nem fogja őket érdekelni, hogy a sorsolás alapján Románia az új lakhelyük, ugyanúgy Németországba fognak vágyni.

Természetesen nagy kérdés, hogy ezzel a problémával ez EU meg tud-e birkózni. Szerintem nem, de nagyon remélem, hogy az idő meg fog cáfolni...

A bejegyzés trackback címe:

https://willkommen.blog.hu/api/trackback/id/tr407751410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása